Golv för parkeringshus

Hur viktigt golvet i ett parkeringshus är? Vi vågar påstå att det spelar en avgörande roll för hållbarhet och inte minst trivsel! Med våra extremt slitstarka, snygga och väl beprövade golv för parkeringshus får du inte bara ett golv som håller oerhört länge; det ger också ett välkomnande intryck till besökarna.

Här är det fantasin och praktikaliteter som sätter gränserna för hur golvets ytfinish ska se ut. Med en rad olika färger och innovativa system kan du få ytor med mönster, exempelvis information, implementerat i golvet. Man kan också skapa däck med olika färger för att underlätta orienteringen i parkeringshuset.

Kontakta oss, så hjälper vi dig till rätt lösning!

Extremt slitstarka och snygga golv för parkeringshus

Olje- och syraspill liksom koldioxidgaser och klimatets påverkan är en ständig utmaning. Fukt och regn bidrar i sin tur till att ytan på parkeringsgolvet fräts sönder, vilket förvärrar redan existerande sprickor. Våra betonggolv och betongbeläggningar skyddar grunden i parkeringshuset mot slitage från bilar, aggressiva kemikalier och buller och minskar risken för uppkomsten av korrosion, fuktskador och sprickor.

Membranisolering rätt lösning för golv i parkeringshus

Här är membranisolering en viktig del för att försäkra livslängden på golvet. Att ta fram rätt lösningar för membranisolering och skydd för parkeringshus är en svår uppgift där nuvarande och framtida prestation måste tas med i beräkningen, liksom kostnader och appliceringstid. Vår genomtänkta lösning är kostnadsbesparande och ger ljusa, rena, säkra och attraktiva ytor. Appliceringstiden är också en viktig aspekt att ha kunskap om då parkeringshus oftast snabbt ska tas i bruk. Och den kunskapen har vi.

Golv för parkeringshus från Modern Betong

Med vår erfarenhet och väl beprövade metoder läggs golvet relativt snabbt, så att parkeringshuset inte behöver vara avstängt en längre tid

Extremt slitstarkt
Bullerreducerande
Står emot aggressiva kemikalier, tung trafik, fukt och UV-ljus
Ger många möjligheter till att skapa ett snyggt, funktionellt golv med färger, mönster och detaljer
Lägre risk för korrosion och sprickbildning

Rätt bruk för hållbara parkeringsgolv

Modern Betong erbjuder ett brett sortiment av membranisolering, reparation och förebyggande och förstärkande system anpassat för just parkeringsdäck. Dessa är framtagna av specialister som är väl insatta i kraven och problemområdena för dessa miljöer. Det kan vara allt från utsatta toppdäck och ramper till mellandäck. Alla produkter tillverkas för att självständigt uppnå kraven för ISO 9001:2000 och ISO 1401:199.

Befintliga ytor som skadats på grund av föroreningar och annan yttre påverkan behöver repareras, förstärkas och skyddas. Här kan man använda slitstarka bruk anpassade för extrema miljöer, såsom parkeringsdäck, garage, påfartsramper och broms- och accelerationsfält.

Olika lösningar för varje parkeringsdäck

Olika däck kräver olika lösningar.

Toppdäcket i ett parkeringshus är strukturens mest utsatta yta som förutom olja, syra och salter även blir utsatt för miljöpåverkan och UV-ljus. För att klara av dessa påfrestningar krävs slitstark, UV-stabila och elastomeriska membranisoleringssystem. Dessa system är multilager för att ge optimal prestation även i de tuffaste miljöerna.

Påfartsramper, kurvor broms- och accelerationsfält är de områden som utsätts för mest mekanisk påfrestning och måste kunna stå emot sprickbildning, vatten, gaser och klara av underlagsrörelse. För hållbara och säkra ytor krävs slitstarka och halksäkra produkter med kraftig ballast.

Inbyggda mellandäck och nedre nivåer är skyddade från väderpåverkan, men utsätts ändå för aggressiva salter.

Ljusa beläggningar kan användas på kolumner och väggar för att utnyttja takljuset och skapa ljusa och säkra parkeringshus.