Slipa betonggolv

Betonggolv är, som man lätt kan förstå, i grunden ett mycket slitstarkt golv, men precis som andra golv behöver det underhållas för att nå sin fulla kapacitet. Diamantslipning är då för det mesta den mest hållbara och kostnadseffektiva lösningen. Genom denna metod för betongslipning får ni ett skinande rent och lättstädat golv.

Skinande och stilrent med slipat betonggolv

Så, hur går diamantslipning till?

Jo, diamantslipning innebär att vi slipar bort den översta betonghuden, som ofta består av cement, med alla dess eventuella ojämna ytor, beläggningar, tätskikt och misslyckade gjutningar. Det gör att vi då kommer ner till den mer slitstarka betongen och ballasten, det vill säga stenen. Steg för steg slipas betongen ner för att kunna uppnå önskade egenskaper. Desto mer man slipar ju mer framtäder ballasten. Och ju mer ballast som exponeras, desto starkare golv får du.

Innan slipning påbörjas diskuterar vi fram vilket utseende ni vill ha på ert golv; det finns en mängd olika sätt att slipa betong. Högblanka med stor sten ballast, matt med stor ballast, högblank med liten ballast… Vi hjälper er givetvis att välja den behandling som passar ert golv bäst. När utseendet är fastställt besiktar vi golvet och lokalen för att välja slipmetod, där vi har möjlighet att både torrslipa och/eller våtslipa.

Hållbart betonggolv på väg!

Diamantslipning MB Grind and Shine System

Vi erbjuder MB Grind and Shine System, som likt HTC Superfloor ger skinande, jämna och starka golv. Men desto snabbare och effektivare!

MB Grinding System är ett kraftigt och effektivt slipmaskinsystem för slipning och polering av betong, som ger i snitt 75% arbetsminskning jämfört med traditionell slipning. Dessutom får du lägre verktygskostnader per kvadratmeter. Så du spar både tid och pengar – utan att för den sakens skull tumma på golvets slutliga finish!

Slipa betonggolv
Slipat betonggolv

• Det mest effektiva slipsystemet på marknaden
• Snabbare arbete med samma höga kvalitet på resultatet; veckolånga projekt tar med detta system bara ett par dagar
• Minskar stilleståndskostnaderna
• Processen eliminerar risken för luftburen kieseldioxidrisk
• Byta verktyg tar bara ett par sekunder
• Systemet följer golvet och kan böjas därefter

Denna process är en av de mest hållbara och effektiva du kan hitta, både ekonomiskt och ur miljösynpunkt. Ett minimum av kemikalier används nämligen jämfört med andra golvlösningar för tung industri.

Vad mer är så bra med MB Grind and Shine?

Processen har en stor mängd fördelar. Värda att nämnas igen är att det ger en minimal miljöpåverkan. Golvet blir också extremt jämnt och lätt att underhålla. Metoden fungerar lika bra på nya golv, som för renovering av befintliga. Dessutom:

• Golven håller oändligt länge
• Ger inte ifrån sig något damm
• Är halksäkert
• Utan påverkan kan det utsättas för extremt tuff behandling
• Om det rengörs enligt rekommendationerna, kommer golvytan att hållas i toppskick under hela golvets livslängd
• Högsta brandklassning

Vi erbjuder MB Grinding System i gold, silver, bronze och platinum.

Kontakta proffsen på Modern Betong för slipning och behandling av ert betonggolv!

    Vill du veta mer?

    Skicka oss ett meddelande så hör vi av oss så snart som möjligt.

    Hur vill du bli kontaktad?