Betonggolv för livsmedelsindustrin

För bra liv behövs bra livsmedel. För bra livsmedel behövs en ren och klinisk miljö där mat kan lagas och prepareras på rätt sätt. En betonggolvbeläggning i storköket eller fabriken ger dig både en hygienisk och lättstädad lokal, och ett golv som sköter sig bokstavligen fläckfritt – år efter år!

Fogfria betonggolv och behagligt klimat

Att använda sig av betonggolv inom livsmedelsindustrin har många fördelar, dels för att det är lätt att få ett väldigt jämnt, lättstädat och fogfritt golv. I golv som inte går att få enhetliga behövs någon typ av fogar, vilket automatiskt innebär en risk för bakterietillväxt, och innebär även tidsödande rengöringsmoment. Ett enhetligt livsmedelsgolv i betong går dessutom att få gnistfritt, resistent mot höga temperaturer och även kemikalier från rengöringsmedel och dylikt.

Ett annat stort plus med betonggolv inom livsmedelindustrin är dess förmåga att ge ett behagligt inomhusklimat. I exempelvis restaurangkök eller storkök är det ofta väldigt varierande temperaturer, och emellanåt väldigt höga. Betongen hjälper till att lagra värmen på ett långsiktigt sätt så att temperatursvängningarna i lokalen inte upplevs lika stora, vilket skapar en bättre arbetsmiljö.

Halksäkra golv med Mastertop 1250

För att få ett betonggolv som både uppfyller krav på hygien och även ger en lättarbetad arbetsplats med reducerad halkrisk, så rekommenderar vi exempelvis Mastertop 1250 som ytbehandling av betonggolvet. Materialet ger golvet en stor resistens mot både väta, fetter och oljespill.

För områden där betongen behöver vara extra slitstark, som exempelvis golvytor eller trappor, behöver man också glättnings-bearbeta betongen flera gånger för att skapa en härdad och användarvänlig yta.

Passande produkter

Uncrete golv betong

Ucrete DP

Polyuretanbeläggning till industrigolv. Ucrete DP 10 är en unik polyuretanteknik med exceptionellt…

Läs mer

    Vill du veta mer?

    Skicka oss ett meddelande så hör vi av oss så snart som möjligt.

    Hur vill du bli kontaktad?