Designgolv – betonggolv i rätt miljö

Väljer du betong som golvmaterial tror vi att du redan har höga krav på din golvläggning. Väljer du ett golv från Modern Betong får du inte bara ett golv som är extremt slitstarkt och med lång livslängd, du får också fantastiskt många möjligheter att styra formen och nyanserna på ditt golv. 
För ibland är rätt yta i rätt miljö lite extra viktigt.

Anpassad golvbeläggning

Vad vill du att ditt betonggolv ska kommunicera ut? Utomhus eller inomhusgolv, ruggat eller blankpolerat, lättillgängligt eller mer konstnärligt? En stor fördel med att använda betong som material är just det stora antalet valmöjligheter när det kommer till form och ytskikt. Betongen är möjlig att forma nästan hur som helst, och efter torkningsförloppet har du en yta som bokstavligen tål det mesta. För exempelvis golvytor i badhus eller spa-inrättningar är det många gånger viktigt att golvytan reflekterar ljus på rätt sätt.

Oavsett om det handlar om dagsljus eller installerad elektrisk belysning så är det viktigt att få till rätt kommunikation mellan material och ljusreflektion, beroende på hur man vill att lokalen ska fungera.

Polerat betonggolv som stämningsskapare

På en yta som ett spa där miljön ofta manar till eftertanke, kanske man vill ha ett varmt och lite dämpat ljus. Då är det viktigt att golvet kan reflektera det sparsamma ljuset som finns, både i kulörval och yta, för att underlätta orienteringen i lokalerna och för att skapa harmoni.

Ett dammbundet välpolerat betonggolv kan både återspegla ljussättningen i lokalerna, och återge skuggor och skiftningar på rätt sätt, allt beroende på hur du vill att rummet ska fungera.

Kontakta gärna oss på Modern Betong om du vill ha rådgivning för just ditt projekt!

Passande produkter

Ströhårdbetong Mastertop 450

Mastertop 450

Dammbundet hårdbetongmaterial med ballast av kiselkarbid och courund. Mastertop 450 är ett…

Läs mer

Mastertop 135 PG

Pumpbar hårdbetong för avjämning och reparationer. Mastertop 135 PG är en färdig…

Läs mer

    Vill du veta mer?

    Skicka oss ett meddelande så hör vi av oss så snart som möjligt.

    Hur vill du bli kontaktad?